Konditoria Cocon tarina

Kondiittori Kari Mäkelä, sormet jauhoissa kasvanut

Leipomon tuoksuista pääsin nauttimaan jo vaippaikäisenä isäni perustaessa leipomo Galetten Estilän taloon, eli samalle paikalle, missä nykyinen Cocon leipomo-myymälä sijaitsee Karhulassa. Asuimme leipomon yläkerrassa. Kun Estilän talo purettiin ja samalle paikalle valmistui vuonna 1963 Avaintalo, osti isäni nykyisin käytössämme olevan leipomo-myymälähuoneiston. Konditoriamyymälä Karhulassa on ollut suvun hallussa samassa paikassa vuodesta 1957.

Koulupoikana kesälomilla putsasin leipomolla mansikoita ansaiten siitä pientä taskurahaa. Koulun päätyttyä työt leipomolla kutsui heti seuraavana arkipäivänä. Ensimmäinen tehtävä oli karjalanpiirakan rypytys.

Leipuri-kondiittoriksi valmistuin vuonna 1973 ja leipurimestariksi vuonna 1980.
Yrittäjäksi ryhdyin vuonna 1979. Lukuisten kotimaassa suoritettujen leipomo-konditoria alan kurssien lisäksi olen kurssittanut itseäni mm. Ruotsissa, Belgiassa, Tanskassa ja Sveitsissä, jossa olin viikon kurssilla Luzernissa Richemont Fachschule nimisessä, ehkä maailman tunnetuimmassa leipomo-konditoriakoulussa.

Mäkelän suvun leipomotarina jatkuu. Konditoria Cocon aika koitti syksyllä 2006. Nyt leipomon tuoksuissa kasvaa jo neljäs sukupolvi. 2020 Cocon myymälöissä juhlistettiiin kondiittori Kari Mäkelän 50-vuotis taivalta leipurina Perinneleivosten Maaliskuu -teeman merkeissä.

Menestystä ja Suomen Mestareita

Kondiittoreiden SM kisoissa vuonna 2008 Cocon kondiittorit loistivat, sijoitukset Riitta Tyni 1. ja Päivi Mäkitalo 3.

Leipomo-konditorioiden SM kilpailuissa 2009 Coco sijoittui toiseksi häviten vain kolmella pisteellä voittajajoukkueelle.

Kondiittoreiden SM kilpailussa 2011 Coco ylsi sijoille 2. Riitta Tyni ja 4. Miia Mikkilä. Tämän jälkeen ei kilpailuja ole ollut.